Partners

Onze

Partners

De Hoorn in Leuven, prachtige gerenoveerde zalen in de voormalige brouwerij van
Stella Artois, Sluisstraat 79, 3000 Leuven.

Meer info
De universiteitsclub

De

universiteitsclub

partner_EatinAntwerp

Eat in Antwerp is een volledig nieuw culinair webplatform voor restaurants, brasseries, bistros, horeca, wijken. Vindt uw nieuw favoriete restaurant, brasserie, cafe of bistro voor de stad Antwerpen met indicatie van de prijs.

 

Vind een nieuw leuk restaurant, brasserie, café of bistro voor de stad Antwerpen.
HenTho Gin

Hentho

Gin

HenTho Gin is een amberkleurige gin van 44% die zich door zijn eigen karakter moeilijk in een van de 4 klassieke categorieën laat plaatsen. Deze authentieke artisanale Antwerpse gin wordt door vader en zoon zelf gedistilleerd. Hiervoor gebruiken ze een uit Portugal geïmporteerde koperen alambiek van 100 liter.

Terwijl het maceraat langzaam wordt omgevormd tot een uiterst sterke heldere gin, worden al keuvelend of plannen smedend – tijdens wat zij omschrijven als fijne vader/zoon-momenten – de flessen geëtiketteerd. Het etiket werd ontworpen door dochter/zus Charlotte.

Bij het einde van de distillatie wordt, ten behoeve van de kleur en ook om historische redenen, een kleine hoeveelheid uiterst sterk en donker maceraat van HenTho Gin en jeneverbessen toegevoegd. Dit geeft de gin zijn unieke amberkleur.

Na een periode tijdens dewelke de kersverse gin zich stabiliseert en tot rust komt, wordt deze door hen zelf afgevuld en verpakt. Nog even de stempel met het logo erop en de doosjes zijn klaar.

De meeste van de voor HenTho gebruikte kruiden en specerijen zijn dan ook biologisch geteeld. De belangrijkste hiervan zijn jenerverbes, koriander, vers citroengras, kardemom, zwarte peper, verse kefirbladeren en engelwortel. De resterende botaniclas worden als een heus ‘familiegeheim’ bewaard.